Единствената жива легенда от оркестъра на Астор Пиацола Даниел Бинели 

...
Единствената жива легенда от оркестъра на Астор Пиацола Даниел Бинели 
Коментари Харесай

Бандонеонът на Даниел Бинели и гласът на Евгения Ралчева разплакаха публиката на “Мария от Буенос Айрес“

Единствената жива легенда от оркестъра на Астор Пиацола Даниел Бинели  и неговият бандонеон  нощес разплакаха публиката на премиерата на ТАНГО операта " МАРИЯ от Буенос Айрес ", чиято премиера бе нощес в Класическият прочит на творбата бе  показан от Музикално-артистичен Форум Пловдив и Tango con Elias с продуцент доктор Ваня Балева и със специфичното присъединяване на легендите Даниел Бинели и Поли Фърман.
Прочетете още
В ролята на Мария бе солистът на Пловдивската опера Евгения Ралчева, Поетът бе Марчо Апостолов от  Музикален спектакъл София, а тайнствената мощ Дуенде бе в ръцете на артиста от Драматичен спектакъл – Пловдив Петър Тосков. На сцената бяха и танцьорите от Tango con Elias – пловдивската школа за аржентинско танго и разпространяване на танго-култура, както и  звезден състав от  музиканти. 

Публиката се наслаждения и на невероятни фрагменти от Пловдив, които колкото и необикновено да звучи, носеха препратки към духа на Буенъс Айрес. 

Даниел Бинели е звезда в Аржентина, международно прочут  композитор, аранжор, занаятчия на бандонеона. Бил е член на танго оркестъра на Освалдо Пулиезе и секстета на Астор Пиацола. През 1989г Даниел Бинели се причислява към New Tango Sextet на Piazzolla и прави интернационално турне. Бинели също по този начин е необятно приет като най-изтъкнат представител на музиката на Астор Пиацола. Бил е гост-солист в доста симфонични и танго оркестри по целия свят.

На пианото бе Поли Фърман – различен международно прочут виртуозен пианист, музикален началник, възпитател, водещ тълковник на музиката на Америка. Тя пленява публиката с изключителни осъществявания на творби от латиноамерикански композитори и, несъмнено, творчеството на краля на Танго нуево - Астор Пиацола. Поли Фърман е приета от The Japan Times за " Музикален дипломат на Америка ". В многочислените си записи включва музика, повлияна от другите стилове на Латинска Америка. В своите турнета като солист, Фърман свири с влиятелни оркестри по целия свят.

Специални посетители на премиерата бяха дипломати от посолството на Аржентина в България.

Второто зрелище на Танго операта ще бъде в петък, на 20 октомври. И двете празнични вечери са с благотворителна цел за две дела – " Всички против насилието " и " Заедно в битката с рака ".

В основата на събитието е  пловдивският доктор – доктор Ваня Балева, която е приказен хирург онколог, виртуозен пианист, органист и продуцент.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР